Chapter 10 Project Scheduling: Lagging, Crashing, and Activity Networks

Chapter 10 Project Scheduling: Lagging, Crashing, and Activity Networks

  • Submitted By: consta
  • Date Submitted: 04/24/2015 9:02 AM
  • Category: Business
  • Words: 6422
  • Page: 26

´╗┐Chapter 10 Project Scheduling: Lagging, Crashing, and Activity Networks

10.1 True/False

1) Finish to start lags are the same as additional activity slack.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 10.1 Lags in Precedence Relationships
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

2) The least common type of lag relationship occurs when a successor's finish is dependent upon a predecessor's start.
Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 10.1 Lags in Precedence Relationships
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

3) Gantt charts cannot depict float.
Answer: FALSE
Diff: 1
Section: 10.2 Gantt Charts
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

4) In order to accelerate completion of a project, the manager must crash critical path activities.
Answer: TRUE
Diff: 1
Section: 10.3 Crashing Projects
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

5) The critical path may not contain a dummy activity.
Answer: FALSE
Diff: 1
Section: 10.3 Crashing Projects
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

6) Quite often the marginal gains in employee productivity decrease dramatically with the increased use of overtime.
Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 10.3 Crashing Projects
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective
7) Most project management software employs AOA diagramming
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 10.4 Activity-on-Arrow Networks
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

8) AOA is a more useful technique than AON if the project is complex and has many significant milestones.
Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 10.4 Activity-on-Arrow Networks
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

9) Networks are adaptable and useful for all scheduling challenges that an organization faces.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 10.5 Controversies in the Use of Networks
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

10) Most activity estimations using PERT methods lead to overly optimistic activity duration estimates.
Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 10.5 Controversies...

Similar Essays