Higgins Case

Higgins Case

  • Submitted By: Elydutza
  • Date Submitted: 03/09/2010 11:16 AM
  • Category: Business
  • Words: 600
  • Page: 3
  • Views: 268

Solutii in cazul Higgins:

1. Prima solutie la care toata lumea se gandeste este aceea de a-l repatria pe dl. Higgins pentru a-si putea astfel redescoperi originile, cultura si obiceiurile poporului american. Insa nu cred ca aceasta este cea mai buna solutie deoarece el este casatorit si ar renunta mai degraba la slujba decat la sotie. In plus, chiar daca i s-ar propune sa isi ia sotia cu el in America, nu avem garantia ca ea ar accepta sa-si lase slujba si familia pentru a-l urma. In schimb, Heggins nu are la cine sa se intoarca in America, nu mai are familie sau prieteni acolo, iar asta l-ar determina sa renunte la slujba decat sa se intoarca in tara lui unde ar fi singur, si asta cu atat mai mult cu cat are oferte de angajare de la alte firme americane ce au deschise filiale in Japonia.

2. Managerul general, dl. Prescott, ar trebui sa trimita la nivelul intregii firme regulamentul intern pe care toti angajatii trebuie sa-l semneze si sa-l respecte. In el trebuie specificat foarte clar ca regulile care primeaza, indiferent de tara in care se afla filialele, sunt regulile americane, iar cine nu le respecta, la cea de-a treia abatere va fi concediat. Totodata cred ca ar trebui impuse si metode de evaluare a angajatilor o data sau de doua ori pe an. Spre exemplu, o data la 6 luni se va da un test de cunostinete a jobului pe care fiecare angajat il are si in functie de calificativele primite, un angajat poate avansa sau in cazuri mai rele chiar sa fie concediat. Astfel, nu se va mai pune problema ca numai angajatii cu o vechime mai mare sa avanseze, ci si cei tineri care au potential.

3. Ar putea fi trimis pentru o perioada nu foarte lunga de timp, spre exemplu de o luna sau maxim doua, in business trip in America si poate revenind pe pamanturile natale si petrecand mai mult timp acolo, va constientiza ca el este American si ca trebuie sa actioneze sis a se comporte ca atare. Odata ajuns in America va trebui sa ia parte la traininguri despre atitudinea...

Similar Essays