Ahold

Ahold

  • Submitted By: jipvanwettum
  • Date Submitted: 01/24/2009 1:23 AM
  • Category: Business
  • Words: 3984
  • Page: 16
  • Views: 1497

2. AHOLD: COMPANY PROFIEL

2.1. Algemene gegevens

Koninklijke Ahold is een internationale groep kwaliteitssupermarkten, actief in de Verenigde Staten en Europa, met een totale omzet van 28 miljard € in 2007 (jaarverslag Ahold 2007), waarvan 40 % in de supermarktbranche in Nederland, zie tabel 1.
Zoals ook uit de missie blijkt (par. 2.2) staat het belang van de klant centraal. Verbondenheid met de klant is een belangrijk onderdeel van de strategie van Ahold. De klant krijgt de keuze geven uit gezonde producten van hoge kwaliteit. (jaarverslag Ahold 2007).
Door de sterke retailmerken is Ahold optimaal gepositioneerd om te voldoen aan de behoeften van de klanten. Daarnaast maakt Ahold gebruik van synergievoordelen, waardoor ze op een verantwoorde, eenvoudige en efficiënte manier kunnen opereren.
Het doel van Ahold is om continu te groeien. Dit willen ze bereiken door innovatie van producten, diensten en winkelformules (www.ahold.nl).

Tabel 1 Omzetgegevens Ahold (jaarverslag 2007) en supermarktbranche Nederland (www.rabobank.nl)
Omzet Ahold
Omzet Ahold totaal, VS & Europa

Omzet Ahold NL 2007 (Albert Heijn + Schuitema)

Omzet levensmiddelenbranche Nederland 2007
Omzet aandeel Albert Heijn 28 miljard €

11,2 miljard €

28 miljard €
40 %

2.2. Visie en missie Ahold

De visie van Ahold is dat de klanten plezierige, ontspannen en efficiënt kunnen winkelen. Klanten vinden het belangrijk om waar voor hun geld te krijgen. Daarnaast hecht de klant veel waarde aan voedselveiligheid en levensmiddelen die op een verantwoorde wijze worden geproduceerd. Ook willen klanten gemak, service, een relevant assortiment informatie zodat zij de juiste keuze van producten kunnen maken.

De missie van Ahold is om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze willen zich onderscheiden van de concurrentie door klanten de beste producten binnen een relevant assortiment te bieden. Producten voor de beste prijs, van de beste kwaliteit en de beste...