Deadzefr&

Deadzefr&

  • Submitted By: jantje8338
  • Date Submitted: 11/13/2008 6:02 AM
  • Category: English
  • Words: 1205
  • Page: 5
  • Views: 414

Coca-Cola is uitgevonden in 1886 door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn en genotsmiddel ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid. Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van zijn zakenpartner Frank Robinson. De zwierige letters op de verpakking van dit Colamerk zijn eveneens van Robinson. Het logo, de flessen en de drank vormen samen mede dankzij Coca-Cola's marketingstrategie een wereldwijd bekend merk. Coca-Cola is wereldwijd het bekendste merk, dit komt omdat het product al meer dan 100 jaar bestaat, en natuurlijk door de vele reclame die men voor het product gemaakt heeft.

Vermoedelijk werd Coca-Cola voor het eerst in de fabriek geproduceerd in 1894, hoewel dit ook 1890 kan zijn. In het begin was Coca-Cola enkel in karretjes langs de weg te koop, voor een zogenaamde Nickel, dat een ander woord is voor een muntstuk van 5 dollarcent. Al snel werd dit product bekend in heel Amerika, waarna ook de rest van de wereld volgde.

Tegenwoordig is Coca-Cola over heel de wereld te koop; van de rijke buurten in Las Vegas, tot de 'sloppenwijken' in Thailand; overal heeft het product zijn marketingstrategieën met succes beloond zien worden. Het wordt vaak gezien als het symbool van de Verenigde Staten. De prijs is in de loop der tijd echter wel veranderd. Terwijl men er zo'n honderd jaar geleden slechts een stuiver voor moest betalen, kost een flesje Coca-Cola in Europa en Amerika nu tussen 1 en 3 euro/dollar.

Tijdens de Olympische spelen van 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Het eerste verkooppunt was een kraampje op het terrein van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In Nederland werd in 1930 te Amsterdam de 'N.V. Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij' opgericht, waarmee deze merklimonade of frisdrank haar intrede deed op de Nederlandse markt. In 1945 werd deze opgevolgd door 'The Coca-Cola Export Corporation (Holland Branch)'.

[bewerk] Fles
Coca-Cola heeft ook de herkenbare flesvorm...