Ferrari

Ferrari

  • Submitted By: fdx22
  • Date Submitted: 03/17/2010 10:39 PM
  • Category: English
  • Words: 1233
  • Page: 5
  • Views: 328

“FERRARI”

Povestea de succes a celei mai îndrăgite firme de automobile din lume începe odată cu naşterea în 1898, în plină iarnă, a celui care avea să devină fondatorul şi artizanul victoriilor celebrei firme precum şi un pionier recunoscut la nivel european şi mondial pentru inovaţiile sale tehnice şi artistice din industria automobilelor sport. Enzo Anselmo Ferrari s-a născut la Modena şi tot aici i s-a înfiripat dragostea pentru cursele de automobile cu care avea să facă cunoştinţă la doar 10 ani, când tatăl său l-a dus pentru prima dată pe circuit la o cursă automobilistică. Competiţia câştigată de o legendă a sportului italian, Fellice Nazzaro, l-a impresionat enorm pe micuţul Enzo care de atunci a fost un personaj nelipsit din preajma maşinolor de curse.
Totuşi, abia la sfârşitul primului război mondial, în mijlocul unei mari crize economice, tânărul Enzo Ferrari începe să-şi caute de lucru la concernului Fiat. Deşi refuzat în mai multe rânduri, din cauza climatului social instabil şi a interzicerii transportului privat, sfârşitul anului 1918 îl găseşte pe Enzo la Torino, transportând saşiuri de camioane către Milano, până într-o zi când este angajat de CMN (Construzzioni Mecaniche Nazionali) ca pilot de teste şi mai apoi de curse.
Acesta a fost debutul lui Ferrari ca pilot de curse pentru CMN pentru care a concurat în Grand Prix-urile Italiei până când, în 1919, ia contact cu firma care avea să-l propulseze în top, Alfa Romeo, în care timp de 20 de ani a activat mai întâi ca pilot de teste, de curse, partener comercial şi apoi director al diviziei sportive. În tot acest timp, Ferrari a concurat în numeroase mari premii automobilistice şi s-a remarcat ca unul dintre cei mai mari piloţi ai Italiei.
În 1923, în urma unei curse pe Circuito del Savio, Enzo Ferrari îl întâlneşte pe contele Baracca, tatăl unui renumit pilot de avioane din Italia şi un om foarte bogat. Sprijinit de acesta şi preluând de la fiul său emblema căluţului...

Similar Essays