Fsdfsdf

Fsdfsdf

Academische vaardigheden opdracht 1

Cagdas Aydin
322502ca

1. 12 vormen van academische publicaties zijn:
❖ Gerefereerde artikelen
❖ Niet-gerefereerde artikelen
❖ Tijdschriften
❖ Kranten
❖ Boek over één onderwerp
❖ Hoofdstukken in een boek
❖ Conferentie rapport
❖ Intern rapport
❖ Website
❖ Geautoriseerd academisch boek
❖ Bewerken van een boek
❖ H

2. De belangrijkste verschillen tussen een populairwetenschappelijk boek en een artikel in een peer-refereed wetenschappijk tijdschrift zijn de volgende: Ten eerste is een populairwetenschappelijk boek geschreven door professionele journalisten die ingaan of vertellen over het werk van andere specialisten over de onderwerpen. Een pre-refereed wetenschappelijk tijdschrift publiceert echter de ideeën en de visies van de wetenschappers en academici zelf. Ten tweede zijn populairwetenschappelijke boeken minder academisch gericht dan een pre-refereed wetenschappelijk tijdschrift. Ten derde zijn ze milder geschreven dan een pre-refereed wetenschappelijker artikel. Tot slot verschijnen ze vaker dan een pre-refereed wetenschappelijk artikel.

3.

4. Er bestaat een kans dat een artikel niet academisch bevonden wordt, als er onvoldoende wordt gerefereerd. Referenties worden namelijk gezien als een graadmeter voor de mate waarin een auteur geïnformeerd is over het onderwerp. Mocht het zijn dat er gebrekkig wordt gerefereerd, zal de schrijver hierbij minder overtuigend overkomen.  

5. Literatuurlijst
Aupers, S. (2005). In de ban van moderniteit: de sacralisering van het zelf en computertechnologie. Amsterdam: Het Spinhuis.

Bourdieu, P. (2003). Outline of a theory of practice. Cambridge: University Press.

de Koster, W., & Houtman, D. (2006). Toevluchtsoord voor een bedreigde soort. Sociology, 2, 232-248.

de Koster, W., & van der Waal, J. (2004). Aspecten van cultuur: De culture consequenties van het moderniseringsproces. Erasmus...