Gfnhfgh

Gfnhfgh

  • Submitted By: don1988
  • Date Submitted: 01/09/2009 5:01 AM
  • Category: Biographies
  • Words: 843
  • Page: 4
  • Views: 382

Discriminatie

Sinds mensen van verschillende culturen elkaar al kennen, maken ze onderscheid op gronden die niet bepaald eerlijk zijn. Een erg oneerlijk voorbeeld daarvan is discriminatie. Discriminatie is 1 van de ergste dingen wat je kan overkomen: ten eerste is het erg oneerlijk omdat je er zelf niks aan kan doen hoe je eruit ziet en ten tweede slaat het totaal nergens op.

Discriminatie komt voor in het dagelijks leven in bijvoorbeeld cafés, disco's, winkels, in de stad, op scholen, in buurten, op de arbeidsmarkt, bij bedrijven en de overheid. Het is vooral bedoeld tegen bepaalde groepen zoals; asielzoekers, homoseksuelen, vrouwen, zigeuners, gelovigen en mensen die psychisch niet goed zijn.

Maar meestal is het één bepaald persoon die door een groepje andere personen word gediscrimineerd. In Nederland worden over het algemeen veel meer zwarten dan blanken gediscrimineerd. Dit komt waarschijnlijk omdat er veel meer blanke mensen in Nederland zijn. Ze zijn met meer, voelen zich belangrijker en staan dus sterker in hun schoenen dan zwarte mensen. Sommige mensen zien ze dan ook als 2e-rangs burgers goed voor 2e-rangs behandelingen.

Discriminatie is het maken van onderscheid op onterechte gronden, met als gevolg dat een bepaalde groep mensen daar last van heeft. Discriminatie betekent mensen verschillend waarderen en behandelen op basis van kenmerken die helemaal niet belangrijk zijn, zoals ras, huidskleur of geloof. Mensen discrimineren omdat ze zichzelf beter voelen, als anderen onder hen staan.

Het begint eigenlijk al als buitenlanders hier komen wonen. Vaak heb je buren die (in hun eigen gezin) zeggen:”Komen hier zwarte wonen? Nou dan kunnen we het huis maar beter wat beter gaan beveiligen.” Of iets dergelijks. Dat zijn al 2 racistische opmerkingen. Het klinkt hard maar het is wel de harde waarheid.

Al sinds mensen weet hebben van andere culturen worden er al racistische opmerkingen naar anderen gemaakt. Vaak hebben mensen ook niet meer door...