Guns N Roses Historia (Kort)

Guns N Roses Historia (Kort)

  • Submitted By: Maraa
  • Date Submitted: 03/07/2009 11:35 AM
  • Category: Miscellaneous
  • Words: 321
  • Page: 2
  • Views: 382

Guns N’ Roses är ett amerikanskt hårdrockband som bildades i Los Angeles 1985. Den ursprungliga uppsättningen bestod av Axl Rose (sångare), Slash (ledande gitarrist), Izzy Stradlin (gitarrist), Duff McKagan (basist) och Steven Adler (trummor). Deras första album ‘Appetite for Destruction’ kom ut 1987. Bandet fick sakta en stor mängd fans genom att det på albumet fans flera hits som till exempel: Sweet Child O’ Mine, Paradise City och Welcome to the Jungle.
.r 1991 släppte dom ut två album, Use Your Illusion I och Use Your Illusion II. På den tiden hade bandet redan en flera fans och CD skivor och skivorna hade topp placeringar på USAs Billboard lista i flera veckor. Dessa album hade också flera hits, som till exempel: November Rain, Don’t Cry, Civil War, You Will Be Mine och en cover av The Beatles’ låt Live and Let Die.
Men framgången varade inte förevigt, bandets popularitet minskade då det kom fram att samarbetet mellan medelmmarna i bandet inte mera fungerade och att medlemmarna också hade problem med droger. .r 1993 lämnade Izzy Stradlin bandet på grund av problem med de andra bandmedlemmarna och Steven Adler fick sparken på grund av problem med droger. Dessa medlemmar ersätta och bandet släppte samma år ut en ny CD kallas ’The Spaghetti Incident’, men den var inte en framgång.
.r 1996 lämnade både Duff McKagan och Slash bandet och Axl Rose blev då enda ursprungliga bandmedlemmen som ännu var med i bandet. Efter det här har bandets uppsättning ändrats ett flertal gånger, men Axl Rose medverkar ännu som bandets sångare och ledare. Ingen ny musik har släppts ut men det ryktas om att ett nytt album ’Chinese Democracy’ skall komma ut nästa år.
Under tiden i 2003, Duff McKagan och Slash började ett nytt band kallas Velvet Revolver som har haft massor av framgång. Idag, Guns N’ Roses har sålt 90 miljoner CD skivor runt om i världen och tros vara en av de mest inflytelserika band I rock musik...

Similar Essays