Interneta at

Interneta at

Interneta atkarība.

Es vēlētos tev pastāstīt par interneta atkarību. Šī tēma mani pēdējā laikā ļoti ieinteresējusi, šķiet aktuāla un zināmā mērā arī satrauc. Tātad-kas tā īsti ir? Pēc definīcijas tā ir tieksme patstāvīgi pārdzīvot specifisku stāvokli, par ko cilvēks piekrīt gan tērēt naudu, gan iegūt negatīvu seku iespējas. Domāju, ka īstenībā visi saprot, kas ir šī atkarība, taču cilvēki nesaprot, cik viegli un nemanāmi tā var rasties.
Es gribētu pieminēt lielākās riska grupas. Pirmkārt jau bērni. Ir vecāki, kuru laika trūkuma dēļ, nepadomā par bērna brīvā laika pavadīšanu un aktivitātēm. Bērniem ir svarīgi ar kaut ko nodarboties, vai, piemēram, rūpēties. Būtu labi, ja bērnam būtu kaut vai suns, par kuru uzņemties atbildību. Bet dažkārt vieglāk vecākiem šķiet iegādāties datoru. Domāju, ka bērni mūsdienās ir gudri un ilgi nav jāmāca kā ar to apieties.
Saprotams, ka internets rada sava veida ietekmi. Tas atstāj dziļas pēdas cilvēka morālajā stājā un attiecībās ar ģimeni, kolēģiem, draugiem u.t.t. Tuvinieki parasti ir pirmie, kuri pamana, ka ir radušās problēmas, bet cer, ka tās pāries. Interneta lietošanas dēļ veselības traucējumi ir minimāli, tomēr eksistē. No interneta atkarīgajiem rodas finansu problēmas, jo atkarīgā persona tiecas lietot tīklu jebkur un jebkad un seansi dažkārt var ieilgt līdz 15 stundām. Esmu uzzinājusi, ka atkarīgajām personām sagādā problēmas saskarsmē ar citiem. Tātad veidojas attiecības ar datoru, jo tas taču neko nesaka pretī, savukārt, strīdoties ar vecākiem , viņi izsaka nosodījumu vai dusmas. Ārstējot atkarību, mērķis nav viņam aizliegt visu mūžu tuvoties datoram , bet iemācīt kontrolēt stundas, kuras viņš pavada pie datora. Domāju, ka būtu labi, ja paralēli varētu nodarboties ari ar citām lietām, piemēram, ar mācīšanos.
Galu galā, dzīvojam tehnoloģiju laikmetā, kurā nespētu iedomāties savu dzīvi bez mobilajiem telefoniem un datoriem. Es uzskatu, ka šīs modernās tehnoloģijas daudzkārt uzlabo mūsu dzīvi un saziņas...