James Bond

James Bond

  • Submitted By: joandeli
  • Date Submitted: 04/29/2010 2:23 PM
  • Category: English
  • Words: 491
  • Page: 2
  • Views: 269

A mund te zevendesoje teknologjia moderne leximin tradicional

Teknologjia vitet e fundit ka ecur me hapa kolosale . Duket sikur po perpin gjithcka . Ajo po tregohet superiore ne cdo fushe art ,sport , jete pra kudo . Por lind pyetja ajo a ka arritur te shfrenoje edhe nje nga pasionet qe e kane cuar njeriun drejt nje ketij zhvillimi : Te lexuarin ?
Une mendoj se teknologjia ska per ta pasur kurre kete fuqi sa te heqe nga njeriun deshiren per te lexuar .
Leximi i cfaredo lloj libri nxit tek lexuesi zhvillimin e imagjinates . Kjo gje realizohet sepse personi qe lexon provon te imagjinoje ngjarjet qe ndodhin ne liber nqs ky eshte nje roman , te imagjinoje peripecite qe kane hequr shkencetaret per shpikjen e dickaje nqs kemi te bejme me nje liber shkencor etj . Me nje lexim te vogel ditor imagjinata jone mund te arrije nje shkalle te paimagjinueshme e cila nuk mund te arrihet me ndonje mjet tjeter.
Intelekti i njeriut eshte gjeja me e rendesishme per te sepse nepermjet saj ajo arrin te arsyetoje , te jape mendime per dicka per nje ceshtje apo per ndonje debat . Pa nje gje te tille njeriu sa do qe te perpiqet ngelet nje njeri pa dije , do te jete i paafte te mbroje te idete e mendimet e tij Pra do te ishte nje hic. E gjithe kjo gje e rendesishme per jeten e njeriut eshte vertetuar shkencerisht se mund t e sigurohet vetem nepermjet leximt tradicional te librave .
Gjithashtu me nje lexim te vogel ditor ne fitojme shprehi te cilat jane te domosdoshme per jeten . Duke lexuar kryevepra universale te cilat jane te pakoha dhe universale ne mund te marrim mesazhe per jeten te cilat jane teper veshtire ti gjejme ne jeten e perditshme .Vepimet e personazheve ne vepra na bejne te reflektojne rreth veprime qe kryejme ne te vertete . I kemi te drejta apo te gabuar ? N.q.s te gabuara cfare duhet te bejme qe ti...

Similar Essays