John Higgins

John Higgins

  • Submitted By: kissyouaxi
  • Date Submitted: 03/24/2009 11:34 AM
  • Category: Business
  • Words: 2407
  • Page: 10
  • Views: 392

JOHN HIGGINS

1. REZUMAT

Weaver Pharmaceutical Company a fost una dintre cele mai mari companii din domeniul farmaceutic in Statele Unite. Datorita unei cercetari si dezvoltari continue, au avut vaste operatiuni in multe parti ale lumii. La inceputul anilor `30 au intrat pe piata japoneza, mai intai doar prin export, iar mai tarziu, in urma incheierii unui contract de franciza cu Yamazaki Pharmaceutical House, una dintre cele mai puternice companii farmaceutice de pe aceasta piata. Pe piata japoneza nu aveau un concurent important, si astfel au obtinut o cota de piata semnificativa, ceea ce a determinat WPC sa considere necesar sa produca pe plan local. Acest lucru reprezenta o conditie de a intra si a se mentine pe o piata straina. Ca urmare, in 1954 WPC a semnat un contract joint venture cu Yamazaki Company Ltd, astfel deschizand prima filiala de productie locala. Cu timpul, au fost dezvoltate mai multe linii de produse, importurile din SUA fiind limitate la produsele cu un grad de specializare foarte inalt. Activitatea de cercetare dezvoltare desfasurata in Japonia a dat nastere la numeroase produse de succes, care au fost distribuite apoi pe plan international. Weaver Company a considerat aceasta fuziune una de mare success, si foarte profitabila.

Filiala din Japonia era condusa de domnul Shozo Suzuki, avand ca vicepresedinte pe domnul Leonard Prescott. Acesta din urma, impreuna cu domnul Higgins erau singurii americani care aveau posturi de conducere, restul directorilor fiind japonezi. Totusi, relatiile dintre acestia erau relative bune, cu exceptia unor cazuri isolate. Weaver Pharmaceutical Company avea o politica de a trimite personalul American pe o perioada de 3 pana la 5 ani in filialele straine, acestia putand sa isi prelungeasca sederea, daca doreau acest lucru.

John Higgins si-a inceput activitatea in filiala japoneza in anul 1959. Se potrivea foarte bine acestui post, pentru ca era un bun cunoscator al limbii...

Similar Essays