Kjsfsjsjs

Kjsfsjsjs

  • Submitted By: serosz
  • Date Submitted: 03/01/2009 5:38 AM
  • Category: Book Reports
  • Words: 1363
  • Page: 6
  • Views: 321

Vertaling:

1e Akte
Er zitten drie gekken in een gekkenhuis; Einstein, Newton en Möbius. Alle drie zijn Natuurkundige. Möbius is "overspannen" en laat dat blijken doordat hij beweerd dat hij verschijningen ziet van koning Salomo. In de inleiding wordt er verteld dat Newton een zuster vermoord heeft. De eerste akte begint als Einstein ook een zuster vermoord heeft. De hoofdzuster wordt dan verhoord door de inspecteur, daarna verhoord hij de Frau doctor die zegt dat Einstein, Newton en Möbius gek zijn en dat er niets meer aan gedaan kan worden. De inspecteur weet dat Einstein en newton de moorden hebben gepleegd maar kan ze niet arresteren omdat ze eigenlijk al opgesloten zitten en omdat gekken ontoerekeningsvatbaar zijn. De inspecteur verbied het dat er zusters bij de gekken komen, om er zo zeker van te zijn dat ze geen weerloze zusters meer kunnen wurgen. De inspecteur stuurt de volgende dag mannelijke verplegers. Frdoc vraagt aan de inspecteur of het niet opmerkelijk is dat de twee moordenaars allebei natuurkundigen zijn en of dat iets ermee te maken heeft.
De vrouw van Möbius komt met hun 3 zonen en haar nieuwe man op bezoek. Ze komen hem gedag zeggen omdat ze naar de Stille Oceaan gaan verhuizen. De nieuwe man van har is namelijk missionaris. De drie jongens (14,15 en 16 jaar) moeten van hun moeder voordat ze weggaan hun vader leren kennen. De jongste wil ook natuurkundige worden, maar dat raad z'n vader hem te strengste af. Toen Möbius zijn gekken act opvoerde gingen ze weg.
Monika, de verpleegster van Möbius, komt binnen en zegt tegen Möbius dat zij hem doorziet en weet dat hij niet gek is, wat hij inderdaad niet is. Ook zegt Monika dat zij van hem houd. Möbius schrikt van deze uitspraken en vermoord haar. Hij vond dat hij dat moest doen zodat zijn geheim niet bekend werd.

2e Akte
Dan komt de inspecteur weer langs en hij ondervraagd iedereen. Lijk neemt hij mee. Als de inspecteur weg is komen Einstein en Newton langs. Zij praten met elkaar en...