Komt Een Vrouw Bij de Doktor

Komt Een Vrouw Bij de Doktor

Paul van der Aa
V5A
5 juni 2007
1.1 Zakelijke gegevens
Kluun, Komt een vrouw bij de dokter, 2005 17e druk, Amsterdam, Podium, eerste druk: 2003, 317 blz.
1.2 Thema
Drama en liefde

2.1 Korte samenvatting
Carmen, Stijn en hun dochtertje Luna zijn samen heer erg gelukkig. Stijn heeft alleen een probleem; hoeveel hij ook van z’n vriendin of vrouw zou houden, hij heeft altijd de drang om vreemd te gaan. Dit vertelt hij ook tegen Carmen, maar zij ziet niet zo in hoe erg het eigenlijk is. Dan krijgt Carmen te horen dat ze borstkanker heeft. Ondertussen krijgt Stijn nog een paar affaires. Op het eind overlijdt Carmen aan de borstkanker, door middel van euthanasie.
2.2 Waarom dit boek?
Het leek me wel een mooi boek na twee spreekbeurten in de klas gehoord te hebben over dit boek.

2.3 Wat wist ik van de schrijver?
Ik wist helemaal niets van de schrijver.

3.1 Hoofdpersonen
De eigenlijke hoofdpersoon is toch wel Stijn. Maar ook Carmen, de vrouw van Stijn is natuurlijk degene waar het verhaal omdraait. Maar ik vind dat Stijn toch wel iets meer de hoofdpersoon is omdat hij het boek vertelt. Je ziet het verhaal door zijn ogen. Roos wil ook nog welles in het verhaal voorkomen, Stijn’s meest diepgaande verhouding die hij met haar had. En de moeder van Carmen, die nog steeds van elke dag geniet gezien het feit dat ze single is.
3.2 Types
Stijn is een jongen die erg ontrouw is, maar tegelijkertijd wel heel erg behulpzaam en liefdevol. Hij is elke vrijdagavond aan het feesten. Ook al heeft hij zoveel verschillende soorten relaties met andere vrouwen, hij houdt zielsveel van Carmen en zorgt ook ontzettend goed voor haar.
Carmen is een beetje eenzaam vind ik. Ook heel erg snel dankbaar, omdat Stijn zo goed voor haar zorgt terwijl ze zelf niet meer zoveel terug kan doen omdat ze ziek is. Ze vergeeft Stijn ook heel snel voor wat hij allemaal heeft gedaan met andere vrouwen.
3.3 Mening over hun relaties en problemen
Eigenlijk is het hele verhaal een groot...

Similar Essays