project management

project management

  • Submitted By: hpombo
  • Date Submitted: 03/10/2015 5:54 PM
  • Category: Business
  • Words: 5803
  • Page: 24

´╗┐Project Management, 2e (Pinto)
Chapter 2 The Organizational Context: Strategy, Structure, and Culture

2.1 True/False

1) The same project managed in the same fashion may succeed in one organization but fail in another.
Answer: TRUE
Diff: 2
Section: 2.0 Introduction
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

2) Most companies are well suited to allow for successful completion of projects in conjunction with other on-going corporate activities.
Answer: FALSE
Diff: 1
Section: 2.0 Introduction
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

3) Developing vision and mission statements is an important tactical step in project management.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 2.1 Projects and Organizational Strategy
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

4) One element of strategic management is cross-functional decision-making.
Answer: FALSE
Diff: 1
Section: 2.1 Projects and Organizational Strategy
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

5) Strategy, goals, and programs support the organizational mission.
Answer: TRUE
Diff: 1
Section: 2.1 Projects and Organizational Strategy
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

6) Stakeholder analysis looks at a project's customers and determines whether their needs are being met.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 2.2 Stakeholder Management
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective
7) Suppliers and competitors are possible intervenor groups in a project.
Answer: TRUE
Diff: 1
Section: 2.2 Stakeholder Management
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

8) An important step in stakeholder management is the assessment of your own capabilities.
Answer: TRUE
Diff: 1
Section: 2.2 Stakeholder Management
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

9) Policies and procedures are examples of an organization's external environment.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 2.4 Forms of Organizational Structure
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

10) A project organization...

Similar Essays