Uoc-Marketing Pac

Uoc-Marketing Pac

1. Quin tipus d’impacte creieu que té sobre el consumidor la variable preu de la premsa gratuïta. Creieu que aquesta és una variable determinant per l’anunciant?

El primer que s’ha de fer és diferenciar el consumidor lector de la premsa gratuïta, el qual pot aconseguir aquest producte a preu Zero, i el consumidor anunciant que busca un suport per inserir la seva publicitat. En aquest cas estem parlant de les tarifes publicitàries de cada publicació.

En el cas del consumidor lector, aquest preu zero, pot tenir un fort impacte psicològic. Sí que és cert, tal com diuen els materials, que prenent com a referència els preus, els consumidors poden fer suposicions sobre la qualitat del producte, i que al veure que el diari és gratuït, poden deduir que no és de bona qualitat. Això succeeix sobre tot, sinó tenen experiència prèvia amb el producte o servei. Però de la mateixa manera, aquesta gratuïtat pot permetre l’accés al diari. La barrera d’entrada és molt baixa, el risc a equivocar-nos (que no ens agradin les seccions, que no sigui de la mateixa línia editorial que el nostre pensament, etc.) és baix. Cada cop més, rebem més informació i de fonts diverses, i en molts casos molt similars. Hem de tenir en compte que els mitjans moltes vegades beuen de les mateixes fonts, de les mateixes agències de notícies (és més barat que tenir reporters a cada lloc) i quan consultem un diari gratuït no trobem a faltar cap notícia rellevant. El consumidor pot agrair trobar un recull de les notícies més importants, encara que estiguin tractades amb no molta profunditat. A més a més, algunes d’aquestes publicacions inclouen petites seccions amb receptes de cuina, consells d’inversions per als petits estalviadors, consells de bellesa, etc. que poden aportar un valor afegit al producte. Per tant, aquest preu zero, facilita que la gent llegeixi el diari, i justifica l’empresa. El negoci no està en la distribució del diari, sinó en la venda dels espais publicitaris als anunciants...

Similar Essays