Yesman

Yesman

De Yes Man is een Amerikaanse film uit 2008. Hij is geregisseerd door Peyton Reed en de hoofdrol wordt gespeeld door Jim Carrey. De film is gebaseerd op het echt gebeurde verhaal van het boek The Yes Man geschreven door Danny Wallace.

Cast
Jim Carrey als Carl Allen
Zooey Deschanel als Allison
Bradley Cooper als Peter
John Michael Higgins als Nick
Rhys Darby als Norman
Danny Masterson als Rooney
Terence Stamp als Terrence Bundley
Molly Sims als Stephanie
Sean O'Bryan als Ted
Sasha Alexander als Lucy
John Cothran Jr. als Tweed
Luis Guzman als Jumper

Het verhaal
Het verhaal gaat over een man, Carl Allen, die niet zo geweldig veel zin meer heeft in alles was leven inhoudt. Zijn leven bestaat dan ook uit slapen, eten, gaan werken en excuses verzinnen om telkens weer nee te kunnen antwoorden op uitnodigingen en aanbiedingen.
Zo beantwoord hij de telefoons van zijn beste vrienden niet, vergeet het belangrijke verlovingsfeest van Peter en zegt de al even beroemde dan beruchte feestjes van zijn baas-collega Norman af. Wanneer hij op een zonnige dag buiten zijn lunch aan het eten is, loopt hij een oude vriend tegen het lijf. Hij gaat regelmatig naar bijeenkomsten waar honderden mensen samenkomen om naar pep-talk te luisten van Terrence die er van overtuigd is dat JA het antwoord is op alle vragen.
Carl gelooft niet in deze aanpak en wordt onwillekeurig in de belangstelling gezet tijdens de show. Terrence komt naar Carl toe en sluit een verbond. Carl moet en zal elke uitdaging die zich aanbiedt met ja beantwoorden. Hij leert vliegen, leert gitaar spelen, zoekt en vindt een Perzische vrouw, vraagt een penisverlenging aan, leert Koreaans spreken en telkens iemand iets vraagt, kan hij het niet laten om exact te doen wat ze vragen.
En het blijft de goede weg uitgaan! Carl zegt “ja” tegen het organiseren van het geschenkenfeestje van Lucy, de verloofde van Peter, hij redt iemand die zelfmoord wilde plegen, hij helpt de daklozen, kortom.
Alles...