Zara Marketing Plan

Zara Marketing Plan

  • Submitted By: spinos
  • Date Submitted: 04/12/2010 1:15 AM
  • Category: Business
  • Words: 559
  • Page: 3
  • Views: 990

Inditex: Κάμψη 7,6% στα καθαρά κέρδη, ενίσχυση πωλήσεων
Κάμψη 7,6% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Inditex στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου χρήσης, καθώς το αυξημένο κόστος από το άνοιγμα νέων καταστημάτων αντιστάθμισε την ενίσχυση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής ενδυμάτων στην Ευρώπη με βάση τα έσοδα και ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Zara, ανέφερε πως οι πωλήσεις τις πρώτες εβδομάδες των τρίτου τριμήνου χρήσης παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 9%.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για τους έξι μήνες από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 31 Ιουλίου μειώθηκαν στα 375 εκατ. ευρώ από 406 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται πως αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 349,9 εκατ. ευρώ.
Ακολουθώντας την σουηδική ανταγωνίστρια της Hennes & Mauritz AB, η Inditex ανακοίνωσε πς θα προωθήσει τα προϊόντα Zara μέσω του διαδικτύου ξεκινώντας για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2010.

Οι συνολικές πωλήσεις για την περίοδο του εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 6,6% και ανήλθαν στα 4,86 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα η Inditex εγκαινίασε 166 νέα καταστήματα, λιγότερα από τα 249 κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Το κατάστημα Uterqüe είναι οικολογικό, καθώς χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά και το κτήριο είναι σχεδιασμένα με τρόπο, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια. Τα ξύλα και οι τσάντες αγορών είναι πιστοποιημένα. Τα έπιπλα, η διακόσμηση και ο σχεδιασμός, μαζί με τον τρόπο έκθεσης των προϊόντων, αναμφισβήτητα ορίζουν την προσωπικότητα ενός πολύ κομψού, αλλά παράλληλα λειτουργικού καταστήματος. Ο χώρος είναι εμπνευσμένος από την ατμόσφαιρα μιας παλιάς αγγλικής βιβλιοθήκης, σε χρώμα μαύρο.
Η Citibank σε συνεργασία με τον Όμιλο Inditex δημιούργησε και παρουσιάζει την Affinity Card Visa. Η νέα κάρτα επιβραβεύει το στυλ προσφέροντας Άτοκες Δόσεις για 1η φορά στα καταστήματα του Ομίλου Inditex , καθώς και ένα μοναδικό Πρόγραμμα Ανταμοιβής, με το οποίο ο κάτοχος κερδίζει Affinity Euros που...

Similar Essays