Zweden

Zweden

Stockholm en omgeving

Stockholm is anders dan welke andere hoofdstad ter wereld dan ook. De stad is gebouwd op 14 eilanden, verrijst uit water dat zo helder en schoon is dat je kan zwemmen of vissen in het hart van de stad. De waterkant is bezaaid met boten, van veerboten tot zeilboten en motorjachtjes die uitvaren in de richting van de archipel die zich uitstrekt tot in de Oostzee. Natuurlijk heeft u geen boot nodig om de stad te bezoeken, u kunt lopen, fietsen, rijden of gebruik maken van het goed geregelde openbaar vervoer.

De geschiedenis van Stockholm gaat terug tot de 13e eeuw en de beste plaats om dit te ontdekken is "Gamla Stan", de oude stad. Gamla Stan is bekend door zijn gezellige smalle straatjes, winkeltjes en gezellige restaurantjes, allemaal verzameld rond het Koninklijk Paleis. Een één uur durende boottocht brengt u naar de tuinen van "Drottningholm Palace", de landelijke residentie van de Zweedse koninklijke familie.
In deze historische hoofdstad ontdekt u een bruisend cultureel leven. Honderden verschillende restaurantjes met verschillende smaken en ambiances, ontelbare winkeltjes en galerieën die u kennis laten maken met de uitzonderlijke kunstgemeenschap in Stockholm.
Muziek in de stad de stad varieert van volksdansen in de parken, zomer jazz- en klassieke concerten tot Zweedse pop en Rock and Roll.
In een stad met meer dan een miljoen inwoners kunt u uit de drukte ontsnappen. Wat dacht u van een rustig strandje, een boswandeling of zelfs een reisje naar een onbewoond eiland. Deze idyllische plekjes vindt u vaak nog op geen half uur vanuit het centrum.

Belangrijkste attracties
Stadhuis
Ontworpen door Ragnar Östberg, Zwedens bekendste architect. Dit gebouw gebouwd met meer dan 8 miljoen dieprode stenen en 19 miljoen mozaïek tegels. De bouw werd afgerond in 1923. Dit gebouw is elk jaar ook het toneel voor de Nobelprijs uitreiking.
Gamla Stan - De oude stad
De oude binnenstad van Stockholm bevindt zich op een klein...