K-15

K-15

  • Submitted By: badimkd
  • Date Submitted: 03/06/2010 5:54 AM
  • Category: English
  • Words: 456
  • Page: 2
  • Views: 333

К-15 Кредити и сметки

Цацко: Ајде изволте, еврибади семки јаде, јеес, камон камон, еврибади семки јади, камон камон камон

Блажо: Ду ју спик Инглиш?
Цацко: Јееес
Блажо: Дај ми семки за сите пари
Цацко: Кој си ти бе?
Блажо: Блажо сум ја бе, Цацко бе
Цацко: Блажо ти ли си бе?
Леле бе Блажо од кога не сум те видел
Блажо: Срцето ми се напуни вака значи земљак кога ке сретам у Њујорк
Цацко: Добро бе Блажо, ми пред 10 години заедно дојдоме, и од утредента те снема. Ти шо напраи, кај отиде?
Блажо: Шо се деси? Ич за мене не ме питувај. Шо све не се фана за која работа, све банкрот до банкрот, едино овај јазико шо го научи убаво.
Цацко: Види ме мене
Блажо: Ииииии од дека го купи воа бе?
Цацко: Руска мафија
Блажо: Да бе види како ти стое. Ти шо сељак беше, сеа и акцентот си го дотерал и све. Шо работеш ти бе, од дека ти толку пари?
Цацко: Блажо, мене многу убаво ми е, од утредента ка се разделиме, мене така ми тргна бизнисот. Идам тука гледам најголемата банка, ваа е најголемата банка у Њујорк разбираш ли?
И гледам нема семки никој не продава. И почнав семки и кикирики, лижавчиња, пуканки, на воа пуканките како се радуват Американците, они знаеш чим пука одма се радуват.
Блажо: Се радуваат на пукање.
Цацко: И сеа семките најмногу ми одат. Семки си продавам. На пауза излеват семки си купуваат, сабајле коа идат семки си купуваат, на одување коа одат семки си купуваат, дома носат на децата да се радуваат. И ја си имам девиза тука „Еврибади семки јади“. Каа алва да продавам така ми оде.
Блажо: Од твоите пари шо ги зимаш тука и кујќа праеш?
Цацко: Блажо немој тоа пред луѓето сеа. Од кои пари, ова се е за тебе без пари, молим ти се.
Блажо: дај сеа тоа...
Слушај сеа, може ли тебе една молба да ти кажам, чим се ти толку добро снајде?
Цацко: Да те пребацам до негде?
Блажо: Не бе ке ме пребацуеш, си одам со тоа метро, метро и пол шо е. Кажи ми ти на мене, можеш ли ти на мене да ми даеш некое кредитче, некоја паричка...

Similar Essays