- Submitted By: finehe
- Date Submitted: 06/18/2013 12:45 AM
- Category: Business
- Words: 485
- Page: 2
- Views: 281

Answers from Group 4

Q1. . We consider all the operations, that is: 6mins+2mins+1mins+9mins+5mins+2mins+1mins=26min; So 26mins will take to fill rush order

Q2.

Operations | Output ( 4 hours per night; It means 240min per night) |

Wash & Mix | 240Min/6min per dozen =40 dozens |

Spoon | 240Min/2min per dozen =120dozens |

Bake | 240Min/10min per dozen =24dozens |

Cool | 240Min/5min per dozen =48 dozens |

Pack & payment | 240Min/3min per dozen=80 dozens |

As we can see, bake is the bottleneck of the process, and, theoretically, in 4 hours’ working time, we can have 24 dozens in total. But considering the time consumption in the first round, which has to take up extra 16mins, therefore, we can has （240-16）/ 10 mins =22.4 dozens, which is been rounded up to 22 dozens

Q3: The cycle time is 10min. For myself, I spend 6mins to wash and mix 3 dozens cookies and spend 2mins to spoon them. Therefore, (6/3+2)/10min*100%=40% is busy for filling each order;

While the roommate spends 1min to set the oven, and 3mins to pack and payment, which is 40% busy in each order.

Q4. Suppose employee fee is 3$ per hour and estimated profit rate is 40% ; We get the following result:

Quantities unit: Dozen | Human Cost | MaterialCost | Total Cost | Per Dozen Cost | PerDozenPrice | Discount |

1 | 0.4 | 0.7 | 1.1 | 1.1 | 1.82 | - |

2 | 0.65 | 1.4 | 2.05 | 1.025 | 1.435 | 1.435/1.82=0.79 |

3 | 0.9 | 2.1 | 3 | 1 | 1.4 | 1.4/1.82=0.77 |

Therefore, 2dozen we can give 80% discount while 3 dozen will have at most 77% discount.

Q5．Since every mixing can have 3 dozens being mixed, and the reuse of the tray when it is taken out of the oven only take up 5mins, which is less than 10mins, therefore,1 mixer and 2 trays are enough

Q6．From above analysis, we can clear see that Oven is the bottleneck to improve the efficiency. By adding one oven, suppose that the setting and spooning time are the same as one oven, we get the idea that, we can produce 44 dozens in 4...