Tourism

Tourism

OWHC: TURİST SAYISINI ARTIRIRKEN KENTLERİN TARİHİ DOKUSUNU DA KORUMALIYIZ
Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu'nca (OWHC) Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen ''Avrasya Uluslararası Turizm Semineri'' başladı. Safranbolu Atasaray Toplantı Salonu'nda başlayan seminerin açılışına, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli katıldı.
Seminerin açılışında konuşan OWHC Genel Sekreteri Denis Ricard, Safranbolu'nun tarihi dokusunu koruyarak dünya mirasına çok güzel bir eser bıraktığını ifade etti.
Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu'na dünyadan 213, Türkiye'den ise İstanbul ve Safranbolu olmak üzere 2 kentin üye olduğunu belirten Ricard, bu kentlerin önemli kültürel yapıları bünyelerinde taşıdığına dikkat çekti.
Ricard, son yıllarda kültürel turizmin büyük önem kazandığını ve bunun da rakamlara yansıdığına işaret ederek, şöyle konuştu: ''Kültürel turizm konusundaki artış bizleri sevindirmektedir. Çünkü ekonomik getirisi vardır. Turistlerin dünya mirasını taşıyan kentlere gelmesi o bölgedeki insanların tarihi eserlere daha çok sahip çıkmasını sağlamaktadır. Turistlerle birlikte halk kentinin kıymetini daha iyi anlıyor. Ancak kültürel turizmdeki artışın dezavantajları da bulunmaktadır. Turizmin arttığı tarihi kentlerde bu değerli mirasın tahrip edilmesine çok sık rastlanıyor. İnsanlar eski yerleri yıkarak yeni konutlar ve oteller yapıyor. Küçük suçlarda artışlar yaşanıyor. Trafik, kalabalık, yerel halkın bölgeyi terketmesi gibi olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu nedenle kültürel turizmin faydalarından yararlanmak, zararlarından da korunmak için bu tür seminerler büyük önem taşıyor. Biz turizmden yanayız. Turistlerin dünya miras şehirlerine gelmesini istiyoruz. Turist sayısını artırmalıyız, ancak bunun yanında turizmin olumsuz yanlarından da tarihi mirasımızı korumalıyız.''
Seminerde OWHC Başkanı ve Rodos Belediye Başkanı George Giannopoulos adına konuşan Rodos Belediye Başkan Yardımcısı Lee Minaidis de bugün globalleşen dünyada kentlerinin birbirine...

Similar Essays